MIN 

HISTORIA

Jag som driver NäringsPraktiken heter Louice Melin.

Jag är 39 år, hästtokig sedan barnsben, förälskad i musik och böcker och mitt favoritljud är fågelkvitter en tidig sommarmorgon, innan solen gått upp och dimman fortfarande dröjer sig kvar över fälten.

Jag är född i Malmö, uppvuxen i Skanör och bor nu i Östra Grevie utanför Vellinge med min man, mina två fina gossar och en vansinnigt gosig och kelen katt som heter Selma.

 

När jag var två började jag göra egna smörgåsar hemma på ugnsluckan. Jag fällde ner ugnsluckan och hade den som bord. Perfekt höjd för en tvååring. Det var nog inga snygga mackor men dom var väldigt goda.

När mamma frågade vad jag skulle bli när jag blev stor svarade jag ”kock”.  Mackorna blev med tiden olika smarriga bakverk och bakverken blev soppor osv. Jag älskade att stå i köket och fixa, se saker bli någonting från ingenting, använda händerna till att skapa. Med matintresset kom också nyfikenheten att ta reda på mer om vilken typ av mat som är bra för kroppen och vilken som inte är det, allergier och intoleranser och liknande.

På gymnasiet utbildade jag mig till det jag sagt att jag skulle, till kock. De, dittills, roligaste tre åren i mitt liv. Jag jobbade som kock i ett antal år efter gymnasiet, läste extra näringskurser på högskolan men min rygg började krångla och jag var tvungen att ta ett jobb som inte var lika fysiskt belastande under en period.

Men suget att få jobba med mat fick mig att söka mig tillbaka till köksvärlden och jag fick det att funka genom att lägga till mer träning för att stärka kroppen fysiskt. Jag njöt av livet och kände att jag var på rätt plats.

Tråkigt nog började min kropp säga till mig att något inte var som det skulle. Först lite försiktigt med enstaka krämpor men med tiden blev de fler och fler tills allt ackumulerades och blev mig övermäktigt.

I korta drag började livet rulla på lite väl fort med en del livsomvälvande händelser som gjorde att jag helt tappade fotfästet.

Jag fick en ordentlig utmattning som visade sig både mentalt och fysiskt.

Min kropp hade försökt få mig att lyssna under en lång tid men eftersom jag inte riktigt förstod vad som höll på att hända och inte visste vad jag skulle göra med all information lyssnade jag inte. Istället började kroppen stänga ner. Samtidigt som jag försökte fortsätta i samma takt.

Det resulterade i en lång sjukskrivning. Under första året som sjukskriven fick jag även diagnosen fibromyalgi, en sjukdom som bl.a. innebär smärta i hela eller delar av kroppen i stort sett dygnet runt. Genom fysioterapi och behandlingar hos en fantastisk osteopat började jag efter många månader sakta komma tillbaka till livet igen.

Jag återgick till mitt jobb och älskade att vara tillbaka i köket men den fysiska ansträngningen det är att jobba som kock, gjorde att jag inte orkade med min träning och det kändes mer och mer i kroppen. Nu insåg jag att jag inte kunde fortsätta jobba som kock. Jag behövde vidareutbilda mig.

Jag började min resa på Näringsmedicinska Skolan i Stockholm

och efter första helgen bland ett gäng människor som var lika nördigt insnöade på näring, mat och hälsa som jag, så kände jag att det här, det var helt rätt väg!

LOUICE

Utbildning & Kurser

2020-pågående

Paleo Institute

Cert. Kost-& Hälso Coach

Ät & Lev Paleo, Nov. 2020


2020 

Nordic Clinic, kurshelg:

Funktionsmedicinska tester;

GI-Map

Organix

SIBO


2019-pågående

Forum Accademia:

Basmedicin

Livsstil

Interaktion läkemedel och näringsämnen, Nov. 2020


2018

Näringsmedicinska Skolan:

Diplomerade kurser;

Näringsfysiologi

Genitik och epigenitik

Mat som medicin

Kosthållningar och dieter

Rawfood

Makrobiotik

Läkande kost

Vitaminer, mineraler och detox

Mage, tarm och enzymer

Aminosyror, fettsyror och fytokemikalier

Allergier

Näring och mental hälsa

Sport Nutrition


2011, ht

Kristianstad Högskola,

Näringslära 7,5hp


1994-1996

Värnhemsskolan,

Hotell & Restaurang

Inriktning;

Restaurangkök

Louice Melin, kostrådgivning, kostrådgivare, livsstilsrådgivning, funktionsmedicin, vellinge, skanör, falsterbo, höllviken, skåne

Både för att jag kunde se mig själv jobba med detta i framtiden men även för att jag kände att jag kunde hitta svar på mitt eget dåliga mående.

Jag började också förstå att fibromyalgi inte är en sjukdom i sig. Det är symptom på att något i kroppen är galet. Om man sen inte tar tag i problemen kan det i värsta fall bli kroniskt och det kan vara väldigt svårt att hitta rätt på egen hand.

Tyvärr krävdes det ytterligare en utmattning för att jag på riktigt skulle börja slå av på takten och ta hand om mig själv. Denna gången var det skarpt läge och bl.a. min psykolog förklarade att om jag inte NU, slog av på takten och började ta hand om mig, så skulle jag få permanenta skador. Det är inget man vill höra när man är 36 år gammal.

Jag blev sjukskriven på heltid igen och tog kontakt med en näringsterapeut och en STAC-tränare för att reda ut var i kroppen mina problem satt, var jag behövde bli starkare.

Jag har många superhjältar som hjälpt mig på min väg.

Jag behövde också ta en paus i mina studier men det jag har lärt mig under tiden jag jobbat ihop med min näringsterapeut och tränare för att bli starkare och friskare är helt ovärderligt, framförallt i min roll som näringsterapeut. Det jobbet har inneburit en hel del själslig rannsakan, att få kontakt med mig själv och lära mig förstå vad min kropp talar om för mig.

Detta är något man får räkna med om man vill få med sig hela kroppen på läkningen och det behöver man få, annars får man ingen hållbar lösning. Och vi måste behandla kroppen och sinnet som en helhet, för det är precis vad det är, en helhet.

Det har också krävts en hel del tester, som hormontest, hårmineralanalys och matallergitest m.fl.

Min näringsterapeut har med hjälp av testsvaren kunnat ge mig rätt väg att gå genom detox, omläggning av kosten, läkning av tarmen, justeringar av näringstillskott osv.

Jag tog beslutet att hösten 2018 säga upp mig på mitt jobb som kock för att satsa på att återuppta studierna och starta en egen praktik där jag kan hjälpa människor till en bättre livskvalité genom funktionell näring och en holistiskt livsstil.

Och här är resultatet!

Min utbildning är inte helt färdig och därför har jag valt att ha lite lägre priser på mina behandlingar.

Detta betyder inte att du som klient hos mig behöver känna att du inte får adekvat behandling. Tvärtom. Fördelen är att jag ständigt är uppdaterad genom skolan och jag har, förutom mina egna erfarenheter och kunskaper, både andra kostrådgivare, näringsterapeuter och funktionsmedicinare i mitt nätverk om behov finns.

Hjärtligt Välkommen!

Copyright © Alla rättigheter förbehållna NäringsPraktiken - Louice Melin - 2020